2015-ös év a WillPower életében

WillPower TSE 2015 évi összefoglalója

A tavalyi év is mozgalmasan telt csapatunk életében, rengeteg program, táncóra, örömteli pillanatok, órák vagy éppen napok közepette. Az évet mindig a helyi iskolákban való ún. “toborzó fellépésekkel” kezdjük, hogy a dunavarsányi fiatalok, mindig tudjanak, tájékozódjanak csapatunk aktivitásáról és a csatlakozás lehetőségéről! Az új tagok felvétele után, a kibővült csapattal megkezdődtek az edzések: heti 2×1 órában, 6 csoport működik, kor és tánctudás alapján kategorizálva, hip hop és break dance stílusokban. Az órákon az alapozó, és nyújtó-lazító gyakorlatok mellett a cél mindig egy újabb koreográfia megtanulása, majd a koreográfiákból színpadra vihető műsorok összeállítása.

Kezdetben főképp a fiatalabb korosztályt céloztuk terveinkkel, azonban a tánc szeretete hamar elérte az idősebbeket, így született meg két évvel ezelőtt felnőtt, szülői csoportunk, akik mára az egyik legaktívabb részét képezik egyesületünknek! A legnagyobb létszámban a 8-12 éves korosztályhoz sorolható, “juniorok” képviseltetik magukat, a középiskolásokból álló középhaladó és a fiatal felnőttekhez sorolható haladók után, a break táncosok között pedig elsősorban a fiúk jeleskednek!

Minden évben igyekszünk újításokat kitalálni, ilyen volt 2015-ben a felnőtt társastánc tanfolyam indítása!

A kimagasló lelkesedéssel induló csapat nagy sikernek is örvendett, hamarosan újabb és újabb párok csatlakoztak hozzánk, év végére a létszám ugyan kicsit megfogyatkozott, de a “kemény mag” szeretettel várja továbbra is a társas táncolni vágyó felnőtteket! 2014-óta saját, önálló klubhelyiséggel rendelkezünk, WillPower Táncstúdió néven Dunavarsányban, a Kossuth L. utca 12. szám alatti üzletház emeleti helyiségében. A táncterem és az azzal társuló előnyök nagymértékben elősegítették csapatunk fejlődését, mely mind a közösségi munkában, mind a tudásban megmutatkozik! Mindamellett több, mozgással foglalkozó szabadidős tevékenységnek is otthon tudunk általa biztosítani, egyúttal partneri kapcsolatokat építhetünk más szervezetekkel, így működik kis otthonunkban még rúdfitnesskangoocapoeira, jóga, verseny- és showtánc, idősek tornájakrav maga önvédelmi edzések, aerobik vagy éppen meditációs foglalkozások!

A fellépések és a kemény edzések mellett nagyon fontos számunkra a közösség építése, formálása: így minden évben részt veszünk a Lányok, asszonyok klubjának januárban megrendezésre kerülő “banyabálján”, illetve az Árpád bálon, továbbá segítettünk a banyaklub 20 éves évforudulójának alkalmából szervezett est lebonyolításában, és a Népdalkör szülésnapi rendezvényén is. Tavasszal, húsvéti napot tartottunk, ahol a felnőttek paprikás krumplit főztek, a gyerekek pedig a délelőtti Nyúldombi tojáskeresés és szabadtéri játékok után, hímestojás-festéssel, majd egy kiadós ebéddel tehették szebbé szünidejüket.

A tél utáni kezdeti napsugaras hetek a nyárra való felkészüléssel telnek

06-varsanyi-tanclaz

Minden évben részt veszünk nem csak a varsányi, hanem a környező települések városnapi programjain, így Áporkán, Majosházán, Délegyházán és Kiskunlacházán is színpadra álltunk. A varsányi napok programjaiba teljes aktivitással veszünk részt, tavaly először került – nagy sikerrel- megrendezésre a Varsányi Táncláz c. program, amit a Petőfi Művelődési Ház és Könyvtárral karöltve közösen szerveztünk. Ez a rendezvény -mindamellett, hogy tartalmas, szórakoztató és színvonalas produkciókat nyújtott költséghatékonyan főműsor időben a városnapokon-, jótékony céllal is jött létre, és ennek eleget téve 500 000 ft adománnyal tudta támogatni a Csetfalvai gyermekek nyári üdültetését, akiknek látogatásuk alkalmával egy táncos napot és esti búcsúbulit szerveztünk számukra.

A fellépés dömping után kezdődnek saját nyári táboraink

01-napsziget-udulo

Évente 3 tábort szervezünk, kicsiknek, nagyoknak és a felnőtteknek a délegyházi Napsziget üdülőben, illetve Bogácson, az Eger melletti kis üdülő falucskában. Táborainkban az egész napos edzések mellett mindig jut idő csapatvetélkedőkre, játékokra, pihenésre, strandolásra és esténként zenés, táncos mulatságokra is, tábortűz, szalonnasütögetés, közös éneklések közben. A tanév megkezdése után az őszi hónapokban halloween-itökfaragás és jelmezversenyes estet szervezünk kicsinyeink nagy örömére és egymás rémisztgetésére.

06-willpoweresemenyek

A tél beköszöntével pedig ellátogat hozzánk a Mikulás, aki- mint minden jó gyermeket-, a mi táncosainkat is megajándékozza, sőt, az utóbbi években maga a “nagy szakállú” is táncra perdül látogatása alkalmával. A közelgő ünnepekre mi is lelkesen készülünk, a városi rendezvényen, a Mindenki karácsonyán való fellépés után saját évzáró programunk a WillPower karácsonyi gála, ahol szülők, barátok és egymás közt mutatjuk be egész éves munkánkat, és közösen ünnepeljük a Karácsony szentségét.

02-willpower-karacsonyi-gala

A csapat idén tölti be 7. évét, ennek a 7 évnek a gyümölcse az a rendkívüli elismerés, amit a Magyar Tehetségkutató Szervezetek Szövetségétől kaptunk, miszerint 2015-ben csapatunk Regisztrált Tehetségpont minősítésben részesült.

Az idei év is rengeteg programmal, vidámsággal és élményekkel kecsegtet minket, készülnek az új koreográfiák, tervezés alatt állnak a programok, a jókedv a lelkesedés és a lendület pedig ismét hatja csapatunk tagjait, várjuk szeretettel a táncolni vágyó új tagokat, hogy a tavalyi évhez hasonlóan remek esztendőről számolhassunk be egy év múlva.

Lájkolj és mondd el nekünk mit gondolsz!